Боровец

БоровецБоровец е един от най-желаните наши курорти не само през летните, но и през зимните месеци. Той притежава голяма палитра от интересни активности, луксозни хотели и къщи, множество места за отдих и ресторанти, в които се готви наистина вкусно. В тази статия ще прочетете кои са най-добрите места за отсядане и най-интересните неща за правене през летния и зимния сезон.

Преди да отидете на почивка е нужно да резервирате хотел или къща. От личен опит мога да кажа, че хотел Рила и хотел Самоков са двата най-добри в Боровец. Имат любезен персонал, професионални готвачи в кухнята и коректно отношение към клиентите. Предлагат невероятни масажи, направени от професионалисти с голям опит, имат затворен басейн и джакузи, които могат да се ползват дори и през зимата, а качеството на стаите и хигиената в тях е на много високо ниво. Със сигурност мога да гарантирам, че парите там си заслужават до стотинка. За големите семейства има детски кът, където децата си играят и при желание рисуват по порцеланови фигури под наблюдението на учител, а за тийнейджърите има игрални и компютърни зали, където могат да прекарват времето си в забавление.

Боровец, хотел РилаХотел Рила
Боровец, хотел СамоковХотел Самоков

За тези от вас, които предпочитат да наемат къща – вилни селища “Ягода и Малина” според мен са едни от най-добрите. Има всякакви къщи от нормален до луксозен тип. Много са уютни и са добре поддържани. Персоналът винаги е на ниво, но единственото нещо, което не е хубаво там (към момента на писане на статията) беше кухнята в ресторанта. Хубавото обаче, е че всяка къща си има печка, мивка и абсолютно всички нужни съдове и прибори, необходими да си сготвите сами, а също така и пред всяка къща си има и огнище.Най-добре би било да закупите храната си за готвене от магазините в близките градове по път на отиване, защото супермаркетите в курорта са много скъпи и често се случва да нямат всичко, което ви е нужно. За тези от вас, които не обичат да готвят, центърът е на 4-5 минути с кола от вилното селище, а там има голям брой невероятни ресторанти за всеки вкус. Селището предлага различни атракции като тенис на маса и тенис на корт (корта е много поддържан и на много високо ниво, можете дори да наемете тенис ракети и учител), а също така и колела под наем, но от личен опит казвам, че е по-добре да си вземете свое, защото нивото на колелата там е ниско.

Боровец, вилно селище ЯгодаЯгода
Боровец, вилно селище МалинаМалина

Когато пристигнете там ще забележите колко много атракции може да предложи Боровец. През летния сезон можете да се радвате на:

- езда с обучени коне, придружени от учител, а за децата има и понита.

конна езда в Боровец
дете язди пони

- въжен град (намира се срещу хотел Рила). Както за малки - така и за големи, тази атракция предизвиква голям интерес. Всеки един участник е качествено обезопасен срещу всякакъв тип наранявания и спокойно може да се отдаде на забавлението.

Боровец, въжен град
въжен град


- разходка до хижа или връх Мусала с водач. Може да отидете както с отворен седалков лифт, така и с кабинков. Хижа Мусала е на 2-3 часа ходене от последната станция на лифта, а връх Мусала е на още 2 часа от хижата.

Боровец, кабинков лифт към Мусала
Боровец, седалков лифт към Мусала


Често от последната станция на лифта се спускат и любителите на планинското колоездене. Ако и вие сте един от тях със сигурност мястото ще ви хареса. Има горски вело-пътеки за колоездачи, точно предназначени за тази цел.

колоездачи в Рила
колоездач в Рила


През зимния сезон Боровец става още по-голяма атракция, защото курортът притежава отлични писти, с дължина повече от 45 км; които са различни по степен на трудност. Зимата седалковият лифт също работи и се използва от екстремисти, които скачат в движение от него, защото той преминава точно над пистата. Условията са подходящи за всякакъв вид зимни спортове, а също така се и предлага под наем всичко необходимо за всеки от тях. За начинаещите има отлични инструктори, които за кратко време ще ви научат на базовите (и не само) умения в различните спортове. За малчуганите има и шейни под наем, с които могат да се забавляват на детските писти.

лифт със скиори
сноуборд в Боровец


Това бяха някои от най-интересните места и дейности в Боровец. Моля да споделите в коментарите мнението и оценката си за тях ако вече сте били там, кое най-много ви е впечатлило и предизвикало интереса ви.

Ангела Ангелова