От любов към зимата в България: най-добрите места за зимна почивка у нас!

Въпреки че зимата като сезон винаги е била недолюбвана и дори мразена от много хора, истината е, че стига да знаеш правилния начин, винаги можеш да превърнеш този леден сезон в истинско радостно приключение. Вижте най-подходящите родни места за екскурзия в България и ги обмислете добре!

Без съмнение един от най-известните ни зимни курорти е Пампорово и климатът му се отличава със сравнително мека зима. Благодарение на високата му подготовка за зимните спортове като ски и сноуборд, той привлича много туристи всяка година. Някои местни жители обичат да го сравняват с почивка в Испания и нейният прочут курорт Сиера Невада, което е изключителен плюс за нашата страна.

Другият ни най-известен зимен курорт, който се намира в община Самоков е именно Боровец. Неговата подготовка за спортните туристи също е отлична и само усложнява избора на туристите за курорт, на който да прекарат ваканцията си. От своя страна, той пък често бива съпоставян с прочутия курорт за зимни забавления, който може да се посети чрез екскурзия в Италия, наречен Ливиньо.

Но стига сме говорили само за ски маниаците и нека обърнем внимание на обикновените туристи, търсещи просто релакс и отдих. Истински незабравимо преживяване е да се разхождане сред вековните дървета, намиращи се в Еленския балкан и да вдишвате чистия въздух наоколо. Подобна гледка може да се види също и ако отидете на почивка в Гърция, а защо не също и в на малка екскурзия в Дубровник.

Само на 15 километра разстояние от Габрово се намира китното българско село Боженци, в което е истинска наслада да разглеждат малките китни къщи, внимателно изрисувани и превърнали се във вековни музеи.

Подобни модели къщи могат да бъдат видяни, ако предприемете по-сериозна и детайлна почивка в Турция и разгледате по-малките селца, останали непокътнати от векове преди нас. Богатата и разноцветна вековна растителност, цветята, криволичещите пътечки, хълмчетата и свежите изворчета са напълно достатъчни, за да се нарече това село екзотично, но не така, както го виждаме на екскурзия в Тайланд, а по български!