Гореща светкавица (Холандия)ПРОДУКТИ

4 свински котлета
4 наденички
1 кг картофи
1 кг кисели ябълки
2 глави кромид лук
1/2 литър бульон
Масло или маргарин
Галета
Сол
Черен пипер

Ммм, предлагаме ви една наистина великолепна кулинарна екскурзия до Холандия! Ябълките и картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Картофите се сваряват в подправения бульон, прибавят се ябълките, като сместа се задушава още 10-15 минути, докато всичко омекне и бульонът изври. Котлетите се начукват, поръсват се обилно със сол и черен пипер, овалват се в галета и се изпържват в гореща мазнина от двете страни. След това в тигана се поставят наденичките. Пюрето от картофите и ябълките обилно се поръсва с черен пипер. Върху него се разстила нарязаният на колелка и изпържен до златисто лук, а наоколо се подреждат котлетите и наденичките.

Нашата бележка: Използвайте естествен бульон. Бульоните на кубчета, както и сухите супи и подправките от този тип, обикновено съдържат мононатриев глутамат.
Нашата бележка: Маслото също е за предпочитане пред маргарина. Въпреки широко разпространеното схващане, че след като е на растителна основа, вторият е по-полезен, трябва да знаете следното: той се получава от евтини, нискокачествени растителни масла (включително от соя), които чрез процес, наречен хидрогенизация, се превръщат в твърд на стайна температура и значително по-траен от маслото продукт. По препоръка на известния хомеопат д-р Атанас Гълъбов всички продукти, предлагани за консумация, на които пише "хидрогенизирано" или "частично хидрогенизирано", е желателно да се избягват.