Креолски пунш (Тринидад)

alt

ПРОДУКТИ

Ром

Захарен сироп

Опитвали ли сте креолския пунш, чиято родина е Тринидад? Да се отправим на сладка кулинарна екскурзия до Южна Америка и да посетим този чудесен, разположен в басейна на Карибско море, остров, недалече от Венецуела. А знаете ли, че уникалното етническо разнообразие с африканско, китайско, южноамериканско, индийско и европейско влияние дарява страната Тринидад и Тобаго с истинско богатство от традиции? Островът е най-големият от островната група Малки Антили. Що се отнася до креолите, ще ви припомним, че те са родени в Латинска Америка потомци на испанските заселници. Според "Енциклопедия на света" те съставлявали основната част от земевладелската и търговската класи, но били задължени да продават произвежданите стоки само на Испания и Португалия. Нещо повече - те изобщо не били допускани до управлението на колониите. Отговорност за това решение носи Испания, която, вярна на стремежа си да задържи колониите под своя политически контрол, назначавала в администрацията само родени в нея лица.

А крелоският пунш се приготвя изключително лесно! Смесвате три части ром и една част захарен сироп. Поднасяте с парче лимон и лед.

Нашата бележка: Признаваме, че не сме особено наясно с фламбето, но при цели три части ром логично е да се получи. Ура! Ще опитаме! И задължително ще гарнираме с шоколад. Най-добре на свещи. :-)