Мамалига с настъргано сирене (Румъния)*Евтино и вкусно*

ПРОДУКТИ


1 л прясно мляко
150 г масло
200-250 г царевично брашно
100 г настъргано сирене
Сол

Нека отскочим на кулинарна екскурзия до съседна Румъния! Млякото се кипва с 50 г масло, посолява се и постепенно се изсипва брашното. Сместа се вари при постоянно бъркане, докато се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда. Готовата мамалига се посипва с настърганото сирене и се залива със 100 г разтопено масло. Може да се сервира с кисели краставички, мариновани чушки или кетчуп, люти чушлета, наденички, парченца печено месо или сланина.

Нашата бележка: Лично ние бихме отделили малка част от млякото, преди да го кипнем, и бихме разтворили в него брашното. Чак след това ще го добавим във  врящата тенджера. По този начин ще избегнем риска да се получат малки бучици, чието разбиване после е доста досадно.
Нашата бележка: От мамалигата може да стане и чудесно ястие за деца или даже забавна изненада за любимия човек, която да разведри деня и на двама ви, ако оформите ястието с вкус и фантазия.Нашата бележка: Ето още един чудесен начин, по който можете да поднесете това румънско ястие.