Топчици от ананас (Индия)

alt

ПРОДУКТИ

2 яйца

120 г брашно

Няколко супени лъжици прясно мляко

2 супени лъжици ситно нарязан ананас

Мазнина за пържене

Пудра захар

Щипка сол

 От доста време не сме отскачали на кулинарна екскурзия до родината на "Тадж Махал", свещената крава, йогите и "Кама Сутра - Индия! Как се приготвят тези екзотични топчици?

Пресятото брашно, яйцата, солта и мляко, колкото е необходимо за твърдо тесто, се разбъркват добре и се смесват с ананасите. Мазнината се загрява и в нея с чаена лъжичка се сипват малки топчици тесто. Изпържени до златистокафяво, те се отцеждат и се сервират поръсени с пудра захар.

Нашата бележка: В случай, че ананасът е от консерва, предварително го оставете да се отцеди добре. След пърженето може да елеминирате излишната мазнина, като го поставите за известно време върху готварска попивателна хартия. При желание можете да използвате и някакъв вид сироп за допълнителна заливка.
Нашата бележка: А какво ще кажете да поднесете топчиците върху резенче ананас, както е показано на снимката? Превъзходна идея за гости или да изненадаш приятно човека, с когото споделяш ценни мигове от живота си! Рецептата е достатъчно простичка, така че, господа, които не обичате да преживявате близки срещи от третия вид с кухнята, помислете си за усмивката на жената до вас! Струва си усилието, нали? :-)