Гробницата на Тутанкамон, Египет

Африка като цяло може да се похвали с множество исторически и културни забележителности, останали от велики древни цивилизации или различни племена. Много забележителности от древността са съсредоточени в Египет и екскурзията дотам винаги е добра идея. Както знаете, едно от чудесата на древния свят - Великите пирамиди, са именно там. Друго от чудесата на древния свят е Гробницата на Тутанкамон (Tomb of Tutankhamun), която се е превърнала в една от най-посещаваните атракции в туристически аспект. Историческото минало на Египет слага началото на модерното общество. Историческото минало на Египет е от ценно значение за нашето общество. Гробницата на Тутанкамон се намира край историческото египетско селище Луксор и един от великите музеи в Долината на царете.

Тутанкамон е бил последният наследник на могъщата фамилия, която е управлявала Египет няколко века. Младият фараон почива вечния си сън в 4 позлатени ковчега, поставени един в друг и 3 саркофага, като всичко това е разположено в ковчег от червен кварцит. Тутанкамон е погребан заедно с много несметни богатства – бижута, скъпоценни предмети, различни скулптури и статуи, както и бурканчета и контейнери с благоуханни аромати.

Ако искате да прекарате част или цялата си екскурзия в богата на културни забележителности страна, Египет и Гробницата на Тутанкамон е точното място. Дълго време се е спекулирало с това, че смъртта на младият фараон е настъпила в следствие на убийство, заради липсваща част от черепа му. Но през 2010 година е било направено изследване на мумията с медицински скенер, резултатите на който са показали, че вероятно Тутанкамон е почина от малария, съчетана с инфекция в кръвта след счупване на крака.