Казабланка в Мароко

Мароко е впечатляваща арабска държава, по-точно кралство, което се намира в Северозападна Африка. Там може да срещнете както араби, така и чернокожи и дори най-голямата еврейска общност на африканския континент, която е пуснала корени преди 2000 г., която пък непрекъснато емигрира към независим Израел, когато е обявен за държава. 

Най-големият и безспорно невероятен град на територията на Мароко е Казабланка (Casablanka). Намира се в западната част на кралство Мароко. Казабланка е основен икономически център на арабското кралство, разположен по брега на Атлантическия океан. Чудесно място за екскурзия за всеки, който иска да се докосне до корените на уникалното местонахождение на местното население. Освен Казабланка, градът е известен още и като Дар ел-Бейда.

Съществуват няколко интересни забележителности, които си струва да бъдат видени от всеки турист, прекрачил прага на този невероятен град. Това са площадът на Обединените нации; туристическият комплекс Корниш и джамията Хасан II, която е втората по големина джамия в света след тази в Мека; сградата на съдебната палата; черквата "Сакре Кьор". Всичко това е уникалната история на арабските и християнските народи, населявали по някое време от историята на Мароко земите й.