Тунис - пустинната роза на Африка

Тунис е невероятна и удивителна, многолика страна.  Няма значение дали сте любител турист, някой служител в офис, ценител на изкуството, или просто човек, който иска да си направи екзотична екскурзия, то Тунис е точно това, от което имате нужда. Тунис има безбрежни морски плажове с най-мекият и бял пясък, живописни пейзажи и многобройни културни богатства, които ще ви накарат да пожелаете да остане в Тунис завинаги. 

Един традиционен сувенир от Тунис се счита невероятната "пясъчна роза", която е естествено образувание, представляващо кристално цвете, което се събира по дъното на пресъхналите езера. Други сувенири, които може да си донесете от Тунис, са различни керамични изделия, сребърни украшения, местни вина, наргиле, сладкиши от Изтока, ръчно тъкани туниски килими от кашмир, коприна или вълна.

Необятните плажове и чистата вода са невероятни забележителности, които трябва да се видят и да се посетят, да се потопите във водите, да се отпусните на повърхността на солената вода. Ако искате да се забавлявате в нощен Тунис, то може да направите това в множеството казина, дискотеки, ресторанти, в които може да опитате местната кухня, различни атракции, които са невероятно любопитни за чужденците.
Ако искате развлечения по източен маниер, заповядайте в приказния град от "Хиляда и една нощ". Това е парк, на прага на който ви посреща най-високият човек на планетата - 2 метра и 45 сантиметра, който се казва Радвен, а вътре има въжеиграчи, огнегълтачи и ориенталски таньцорки.

След забавленията по плажа и градът "Хиляда и една нощ", не забравяйте да посетите и древният град Картаген, който се намира на територията на Тунис. Този невероятен град, е бил известен в древността със своето богатство и красиви здания и храмове, е запазил до наши дни своя образ не без помощта на реставраторите, разбира се. В Тунис може да посетите и най-големият музей в света, в който са изложени множество мозайки, наречен "Бордо". Разгледайте и римските развалини на Дуга. Храмове, терми, триумфалната арка на император Алексъндър, амфитеатър, статуи – всичко това е в добро състояние, запазено в Дуга.