Америка

Бриджтаун - столицата на Барбадос

Столица на Барбадос (част от островната група Малки Антили в Карибско море) и най-големият град в страната е Бриджтаун. Населението на Бриджтаун се състои от 99 580 жители, по последните данни от 2006 година, а цялата площ на столицата е 38,8 кв.км.

Столицата на красивият Барбадос съвсем заслужено е една от най-интересните и желани туристически дестинации в целия Карибски регион. Бриджтаун е много важен финансов, информативен и конгресен център за региона.

Освен пейзажите, с които може би свързвате това райско кътче, в Бриджтаун може да прекарате и една пълноценна от културна гледна точка екскурзия, заради многото забележителности, които са винаги отворени за милионите туристи.

Също така се организират и много интересни мероприятия, на които всеки може да вземе участие или просто да погледа, като например Световния турнир по крикет.

В Бриджтаун има и редица красиви сгради, някои от които символи на световните религии, като например Еврейската синагога в Бриджтаун. Сградата е строена през 17-ти век, като през 1831 година е била разрушена от ураган. За щастие отново е съградена през 1929 година, за да може да радва и до днес посетителите си със своята величествена готическа красота. Тя е все още действаща и в нея се провеждат служби.