Америка

Отава - столицата на Канада

Столицата на северно-американската държава Канада се нарича град Отава. Той е четвърти по големина град в страната. Точното му местоположение е в източната част на провинцията Онтарио, край едноименната река. Населението на Отава е 808 391, а цялата столична община има 1 146 790 жители.
Столицата на Канада се слави като една от най-прелестните, спокойни и чисти столици на американския континент, ето защо Отава печели с пълно право сърцата и предпочитанията на туристите за една спокойна и запомняща се почивка или екскурзия. Всяка година Отава е като магнит за милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности.

Столицата Отава е мястото, което веднага завладява всеки, който прекрачи границите й и стъпи на улиците й. Нейният културен живот, както и безбройните фестивали и събития пленяват всеки посетител. Още повече, че тези събития се провеждат през цялата година.
Най-голямата атракция на Отава, на която трябва задължително да се отдадете, е голямото разнообразие на музеи – най-различни и сбрали в себе си всяка една частица от историята на Канада. Музеите в Отава са 26 на брой, и всеки един от тях е истинско олицетворение на това, което е изложено в него. От гладките стени на ултрамодерния Музей на цивилизация, до  красивите готически арки на Музея на природата, всяка една сграда на музей е резултат от невероятното архитекурно вдъхновение, обхванало техните създатели. И в съчетание с интригуващите изложби и експозиции, определено се получава нещо невероятно и неповторимо.