Америка

Сан Хосе - столицата на Коста Рика

Столицата на Коста Рика е Сан Хосе, който е и основният и най-гъсто населен град в страната. Сан Хосе се намира и в голяма и плодородна долина, която е обградена от високи планини.


Сан Хосе и изцяло туристически курорт, който е добре организиран, а началото му е положено през 1737 година от испански колонизатор. Интересното е, че в града може да видите, както стари колониални сгради, така и постмодернистични такива.


В столицата може да се порадвате и на много музеи, театри, църкви и катедрали. Най-популярен от музеите е Музеят на златото. В него, дошлите на ексурзия в Сан Хосе, може да научат всичко за добива на злато, неговата обработка, както и изработването на бижута.


Доста интересна би била и сградата на Народния театър, която е построена в края на 19-ти век, а в околностите на града се намират два активни вулкана. Може да поемете на интересно пътешествие до тях или да разгледате трите парка и зоопарка, които са отворени постоянно за посетители и безспорно няма да ви оставят безучастни.