Америка

Санто Доминго - столицата на Доминканската република

Санто Доминго е столицата на Доминиканската република. Градът е с население от 913 540 жители и обща площ от 104,44 км².
Санто Доминго започва животът си като основан град на 5 август 1494 г., което го прави най-старото продължително населено място от европейското заселване в Новия свят.

Столицата Санто Доминго е най-старият град на Антилските острови. Историческата част на града е призната от Юнеско за “културно наследство на света”. Което означава, че там любителите на историята могат да намерят чудесни паметници на културата и могат да прекарат една богата и пълноценна екскурзия.

Освен това Санто Доминго е и един от най-големите търговски центрове на Карибските острови. Едни от най-интересните забележителности на столицата са катедралата Санта – Мария – ла Менор ( най-старата църква в Америка) - символът на града; Резиденцията на испанските крале в Новия Свят - Двореца Алкасар де Колон с разкошната си градина; Каса де Бастидас (Капитанския Дворец); Слънчевия Часовник; Първата крепост на Новия Свят “Ла Форталеса”; колониалния музей Лас-Касас-Реалес.