Градината Ю Юан в Шанхай

Градината Ю Юан или както е известна още - градината на радостта може да откриете в южната част на старите райони на Шанхай. Тази невероятна градина е образец на изкуството и невероятното въображение, което са влагали средновековните дизайнери на градини в Шанхай и Китай като цяло. Градината Ю Юан е едно от най-прекрасните и живописни кътчета в цял милиарден Китай. През не толкова далечната 1982 година, градината бива включена от правителството на Китай в списъка с културни паметници, които са съхранявани от държавата.

Градината Ю Юан е строена през XVI век, по което време управлява династията Мин. Строителството на това невероятно кътче земя е продължило цели 18 години. Започната е през 1559 година и завършена през 1577 година. Общата площ на градината е 4 хектара.

Градината Ю Юан се дели на шест малки участъци, като всяка една от тях се характеризира с характерни природни и архитектурни особености. Тук може да видите от всичко по много - изкуствени хълмове, езерца със златни рибки, редица редки видове растения, каменни здания, мостчета и арки с причудливи форми.