Величествения Киомизу, в Киото, Япония

Япония сякаш е изградена от своята история и до ден днешен може да видите как старото успешно си партнира с новото. Японците като традицоналисти и хора, които държат на своето минало и постижения, са запазили множество паметници на културата през вековете. Като храмовете. Общият брой на храмовете в Япония не е известен с точност, но се знае, че са хиляди. Един такъв комплекс от храмове е Киомизу, който се намира в старата столица на Япония - Киото и е комплекс от 30 храма, които са изградени през далечната 778 година, в края на периода Нара. Заради ранния си строеж, Киомизу са били изградени изцяло от дърво, което обаче е дало възможност на вражеските воини да го опажаряват почти напълно през следващите векове. За да се стигне до 1633 година, когато известният шогун на областта - Токугава Иемицу, управлявал през периода Едо, го издигнал почти от пепелта.

Храмът Киомизу, според легендите е построен от будисткия свещеник Енчин, който търсел изворите на реката Йодо. Той попада на районите в планинанта Отова, където и до ден-днешен се намира храма Киомизу.

Районът е като "златна мина" за всички влюбени, заради Камъкът на влюбените, който се намира в самото начало на градините на Киомизу. За да се сбъдне всяко любовно желание, което сърцето ви желае, трябва да стъпите точно върху Камъка на влюбените. Но това трябва да стане със затворени очи, и трябва не просто да стъпите на него, а да го достигнете със затворени очи. Ако успеете да го настъпите, тогава желанието ви ще се сбъдне.