Суанг Нонг Нуч в Тайланд

Суанг Нонг Нуч се нарича един изключително красив парк, пълен с най-невероятните растения, повечето от които оформени в различни фигури,  а сред всичко това се извисяват два храма в близост до зеленият рай.

Суанг Нонг Нуч се намира в Тайланд, в местността Патая, и както може да се очаква е една от най-известните туристически атракции за района заради гледките, които предлага, и които може да останат в сърцата на всеки, който веднъж ги е посетил при екскурзията си в Тайланд.

Посетите ли веднъж Суанг Нонг Нуч ще помислите, че сте попаднали в рая или пък в приказка. И с право. На територията на парка може да видите къщи в стар тайландски стил, различни вили, ресторанти и дори басейни.

Колкото и да си мислите, че вероятно градината е създадена в древни времена, това не е така. През не толкова далечната 1954 година, г-н Писит и г-жа Нонгнуч закупуват 600 акра земя, като първоначално идеята им е била да засядат плодни дръвчета. Но след едно от своите пътувания, г-жа Нонгнуч се отказва от идеята за дръвчетата и взема решение това да е бъдеща тропическа градина.

И така в близката 1980 година, градината бива официално отворена за посетители. Казва се Суанг Нонг Нуч. Всеки ден в градината има повече от 2000 души, които я посещават.