Забраненият град в Китай - полъх от миналото

forbiddencityКитай се гордее със сгради, които са връх на архитектурното постижение. Едно от най-красивите места за екскурзии в Китай е Забраненият град. По времето на династиите Минг и Чин, той е бил императорски комплекс. Намира се в центъра на Пекин, а в момента може да се насладите на красотите му по фасадите на сградите и вътрешността, защото Забраненият град е музей на китайските императорски династии.

Ако искате да се насладите на различната азиатска култура, това е мястото, където можете да изживеете китайската култура и история. Забраненият град се смята за церемониален и политически център на китайското правителство вече 500 години.

Невероятните сгради на комплекса са строени във времевия отрязък 1406-1420 година, като повече от 100 хиляди художници и майстори са работили за сътворяването на това чудо. От тогава в първоначалния си вид са запазени доста значителен брой от 980 сгради, с 8707 стаи общо и обща площ от 720 000 кв.метра. За сравнение можем да кажем, че всичките тези помещения побират 10 000 души.

Забраненият град е заобиколен от десетметрова стена и ров, дълбок 180 стъпки. Както подсказва и името му, там простолюдието не е имало място по времето на великите китайски династии. За радост на всички туристи и любители на красивите сгради и азиатски бит, Забраненият град сега е свободно достъпен за всички.