Денпасар в Бали - богата култура и красота

Сигурно сте чували какви красиви плажове и богата култура, история и изкуство има остров Бали? Ако искате да станете част от това райско  кътче, трябва да посетите столицата Денпасар

Град Денпасар е столица на Бали, един от най-известните и желани за почивка, тропически острови, който е провинция на Република Индонезия, в Азия. В неговите музеи и галерии се съхранява най-богатата и пълна информация за историята и традициите на жителите на острова, балинейците, но не самите исторически артефакти го правят желана дестинация за туризъм, колкото крайбрежните курорти, разположение на остров Бали. И все пак заслужава си да обиколите Денпасар и да научите нещо ново за историята и културата на този екзотичен народ. 

Едни от големите забележителности на града, е площадът Пуптан, който се намира в самият център на Денпасар, и съдържа в себе си много морави и зеленина, накъдето ви стигат очите. Тук ще може да се насладите на Губернаторската резиденция, Музеят на Бали и Паметникът на Кралското семейство, които са били застреляни от холандски стрелци през 1906 година.

Музеят на Бали, който е етнографски музей, отворил врати още през 1932 година, в самото сърце на Денпасар. Уникалността на сградата се крие в нейната комбинация между храм и дворец. Има четири отделни комплекса, които представят богати колекции от артефакти за балинейската история още от праисторически времена и Втората Световна война.