Анкара, Турция – съвременна и стара

Анкара е вторият по големина град в Турция (най-големият е Истанбул), една красива приказка. Освен това, той е и столицата на нашата южна съседка.

Още през VII в.пр.н.е. Анкара вече е град, със своите уредници. Богатата му история се претворява, когато през XIV век е завладян от османските турци. Тогава са построени множество джамии и сгради, които остават като архитектурни паметници и визитки на страната.

Ако изберете Турция за своя дестинация по време на екскурзията ви, и стъпките ви ви отведат и до Анкара, то може да се насладите на много история, въплатена в каменни сгради. Например старинна римска крепост, която доказва, че римляните са били и тук, както и мавзолеят на Ататюрк, един от символичните водачи на турския народ. Също така си заслужава да видите и кулата “Атакуле”. Множество джамии от периода 12-15 век ви приветстват със своите красоти, това е точно периода на стъпването на османците на Балканския полуостров.

Въпреки, че няма излаз на море, градът е подходящ за една лятна екскурзия, впечатляващ със своите исторически и модерни паметници.