Атина - част от гръцката митология

Атина, място за толкова много екскурзии, е столица и най-голям град на Гърция. В Древна Гърция той дълго време е бил най-важният град. За жалост през следващите векове красотата му помръква и той запада, като след 1833 година, когато официално е обявен за столица на Гърция, практически няма жители, но днес населението му е  3.7 млн. души. Понастоящем Атина е от изключително голяма важност относно  политическо, културно, икономическо и транспортно значение на гръцката държава. Гръцката столица е сред най-древните градове в света, като притежава писмена история на повече от 3400 години.

Градът носи името на богинята на победата и мъдростта Атина Палада.

За една слънчева и екзотична екскурзия, но все пак близо до нашите ширини, Атина е чудесно решение. Тук може да се насладите на древната история, благодарение на такива забележителности като Акропола, Партенонът, чиито древни руини привличат като магнит годишно около 10 милиона туристи.

 

В Атина може да посетите над 148 театри, стига да имате време. Градът има най-големият брой театри е световен мащаб, и включително древния Herodes Atticus Theater, където всяка година се провежда Атинският Фестивал от май до октомври. За почивка на море Атина и Гърция като цяло са една от предпочитаните дестинации в нашите ширини и на Балканският полуостров.