Замъкът Blickling Hall, Norfolk – свърталище на призраци

Величественият замък Блайклинг Хол в Норфолк, радва с присъствието си жителите на Норфолк, Англия и всеки, който се е осмелил да го посети. Говори се, че замъкът е обитаван от призраци. Блайклинг Хол е бил дом на рода Болейн, от който е Ан Болейн, която е била втората съпруга на английският крал Хенри VIII. Тя е била екзекутирана заради измяна. И оттогава казват, че всяка година на датата на дейната екзекуция, Ан Болейн се появява в карета, теглена от призрачни коне и управлявана от обезглавен кочияш. Съответно тя също е обезглавена, както се е случило при самата екзекуция.

Колкото и странна или страшна да звучи тази история, не може да се пренебрегне факта, че замъкът Блайклинг Хол е едно невероятно постижение на архитектурното изкуство. Двете кули и часовникът, намиращи се на централното крило говорят за истински колониален стил, а от безбройните прозорци сякаш наднича някоя кралска особа.

А градините..? Ако ви е страх да влезете в призрачното свърталище, винаги може да се разходите из цветните градини на замъка. Ще отнесете у дома спомена за плавно приливане на цветовете, докато обонянието ви е било галено от съцветия от аромати. И всичко това на територията на девет различни градини, обединени под логото на замъка Блайклинг Хол.