Замъкът Храдчани в Прага

Прага, замъкът ХрадчаниЗамъкът "Храдчани" е в колекцията за най-романтично място. В него може да прекарате най-прекрасния уикенд, стига да си падате по приказки от рода на "Спящата красавица" или "Красавицата и звяра". Величествената постройка е просто невероятна. За толкова ранен строеж на тероторията на Прага, какъвто е замъкът Храдчани - през 9 век след Христа, той впечатлява с огромните си размери от дължина 570 м. и ширина 128 м. С право той е спечелил титлата туристическа атракция на град Прага.

Прага

От самото си построяване, та чак до днес, в замъка Храдчани са живели множество владетели на Чехия, като всеки един от тях, според своите виждания и времето, в което е живял, е променял по нещо по неговия външен вид и фасада, като в крайна сметка, днес виждаме една невероятна постройка в класически вид с фини готически черти, които са само леко загатнати и които го правят толкова красив.

Hradcany karol bridge ekskurzii.com

Освен най-романтичен, замъкът Храдчани е и най-големият в цяла Европа. Днес той е действаща резиденция на чешкия президент. В неговата територия влизат църкви, правителствени сгради и зелени градини, в които може да прекарате целия ден в разходки и съзерцания на растенията.

Замъкът Храдчани в Прага