Корфу - островът на нимфите в Гърция

Корфу с площ от 641 km2 е вторият остров по големина в Йонийските море и е в близост брега на албанския град Саранда. По-голямата му северна част е заета от планини, а южната - от равнини. Най-високият  връх е Пантократор, висок 906 m. Остров Корфу се мие от три морета: на изток - Йонийско , на север – Адриатическо и на юг - Средиземно . Поради уникалното си местоположение островът притежава уникален и много благоприятен климат. Корфу е с изключително богата история - за него през са водили непрекъснати битки.

 

Остров Корфу е известен и със своите прекрасни пясъчни плажове, заливи и пещери,известни в цяла Гърция. Те са запазили естествената си красота, а водите са кристално чисти. Владян е от римляни, византийци, венецианци, французи, австрийци, англичани.

Сред забележителностите, които можем да посетим тук, са Манастирът Влачерна, Понтикониси (Мишия остров), Дворецът Ахилеон, Палеокастрица, Музеят на Маслините, двореца "Мон Репо", двореца "Св. Михаил и Георги", църквата "Св. Спиридон", местностите Гувия, Канони, Дасия. Освен да се насладите на красивата природа, при екскурзията си тук можете да разгледате множество венециански замъци.

http://www.youtube.com/watch?v=OEn0nluaMcg