Фож ду Арелю

Фож ду Арелю е невероятно и красиво селище, чието основно препитание е рибарството. То се намира в Португалия. Красивата крайбрежна ивица на Фож ду Арелю е осеяна с няколк красиви плажа, на които може спокойно да отморите и да прекарате незабравими и спокойни мигове. Фож ду Арелю е крайбрежно селище, което е част от шестнадесетте провинции на община Калдаш да Райна, която пък се намира на брега, наречен "Сребърния бряг" на западна Португалия. 

Самата Лагуна де Обидош, която се докосва до бреговете на селцето, е една от най-големите в цяла Европа. След три-минутна разходка надолу по хълма и се озовате на брега на лагуната, наслаждавайки се на красотата и очарованието й. И не на последно място простор, спокойствие и притихнали плажове, само на крачка от буйния океан.

Много нетипично е това, че въпреки че се намира в Южна Европа, Фож ду Арелю е останало абсолютно и напълно непокътнато от гледна точка на туризма. И като се има предвид, че е главния вход към зашеметяваща лагуна и възхитителни плажове, говорещи за лукс и спокойствие. Всичко това е много любопитно, а от друга страна е чудесно за любителите на спокойствието.