Лято в Катерини, Гърция

Катерини е град, намиращ се в континентална Гърция, в самото подножие на планината Олимп. Стъпите ли там, почти сте се докоснали до боговете.

Катерини е любима дестинация за екскурзии, както на местни, така и на чуждестранни туристи, не само заради Олимп, но и заради местните археологически забележителности. Освен това на 6 км от него е и морето, ако сте с кола няма да имате никакъв проблем с плажа.

Освен това, край Катерини, може да видите древния град Дион, който е строен в далечни 5 в.пр.н.е., както и венецианският замък Платамон. Това за любителите на старата история, която сякаш ви говори от древните камъни.

А тези, които биха предпочели да отпочинат на плажа, можем да им предложим да обиколят морските курорти в околността на Катерини – Коринос, Паралия и Олимпиаки Акти /Катериноскала/. Няма да скучаете тук, дори и да не стигнете до някой голям град, като Атина или Солун, до който Катерини е в близост. Но забележителностите може и да ви отнемат много време и да не остане време за друго.

Публикуваме снимките с любезното съдействие на Адриана Георгиева.