Палма де Майорка - един малък рай

Палма де МайоркаПалма де Майорка (исп. - Palma de Mallorca) е най-големият град и пристанище на остров Майорка и столица на испанската автономна област Балеарски острови. Намира се на южния бряг на залива Палма. Другите два острова са Менорка и Ибиза. В тон с жегите навън и отпускарското време, когато повечето от нас мислят само за почивка, коктейл край плажа или просто разделяне със сивото ежедневие, решихме, че едно "разхлаждащо" пътуване до бреговете на тюркоазения океан.

Градът Палма де Майорка е с население от 333 хиляди души, и е столица на острова. Той е обграден от едноименен плаж, който е дълъг цели 30 километра.

Плайа да Палма е най-известният плаж на Балеарските острови, той винаги е пълен с хора, даже и в малките часове на денонощието. Пясъкът и водата на този плаж са невероятно чисти, може цял ден да се излежавате на него и да събирате слънчевите лъчи, да си пиете коктейла или просто да релаксирате. На този плаж на Палма де Майорка ще искате да останете там цял живот. Просто Палма де Майорка и раят са едно и също място!