Остров Тасос – гордостта на Гърция

ekskurzii 2305 tasos

Остров Тасос е една от най-желаните дестинации за почивка, както през знойното лято, така и през хладната зима. Той се намира в северната част на Егейско море, и се намира на около 7 км от континента. Така, ако решите да си направите екскурзия до Тасос, за да се откъснете от шума на цивилизацията, никога няма да сте достатъчно изолирани, че да не може да се върнете на континента. За едно питие например. Счита се, че остров Тасос е бил част от Рило-Родопския масив, затова и се намира толкова близо до него, а погледнат отгоре наподобява наполовина потънала планина. Площта му е 392 кв. км. и е провинция на окръг Кавала.

 

Сградите – съвременни къщи наред с бели, варосани къщи, така небрежно кацнали на морския бряг, край тюркоазното Егейско море, шептят за стари времена, за водни битки и нимфи, излизащи от водата. Чудесно място за придобиване на златист тен.

Освен това на остров Тасос може да видите множество разнообразни дървета, които в същото време са характерни за умерения климат – средиземноморски бор, а в низините и кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и др.

Ще може да си откъснете и чудесни, натурални маслини, точно за каквито всеки би си помислил щом стане дума за гръцки остров.

Вечната зеленина на някои области пленява окото и сетивата и ви кара да съжалявате, че трябва да се откъснете скоро оттам. Безспорно това е място, където може да си починете качествено и да се заредите с енергия.