Остров Закинтос, Гърция

На екскурзия до Закинтос? Наричан още Занте (Гърция), той е един от най-известните Йонийски острови. Трети по големина остров, с площ от  410 кв. км и крайбрежна ивица над 120 километра по дължина, населението на остров Закинтос е повече от 42 000 жители. Венецианците са го наричали "Цветето на Изтока", а според  легендата островът дължи името си на Закинтос, син на легендарния аркадийски вожд  Дардан.

Островът е с мек, средиземноморски климат, с малко валежи и много слънчеви дни. Местните се занимават предимно със земеделско производство като отглеждат маслини, цитрусови плодове и стафиди, както и цветя.

Най-известен е плажът Навагио, прочут с една от най-посещаваните туристически атракции - Заливът на корабокрушенците. Друг известен плаж е Лаганас. Тук всяка година хиляди костенурки от застрашеният от изчезване вид „Карета” идват, за да снесат и измътят яйцата си. На един от западните брегове на Закинтос можете да се насладите на една наистина незабравима гледка – Сините пещери на Волимес (по името на градчето, в което се намират). До тях може да се стигне единствено по вода.

Разгледайте тези прекрасни снимки от екскурзия до Закинтос (благодарим на любезното съдействие на Искра Стоилова).

http://www.youtube.com/watch?v=9kl8P4M--eo

http://www.youtube.com/watch?v=6xv5rqbmNtI