Град Мале - столицата на Малдивските острови

Малдивите или Малдивските острови, са островна държава, която се намира в Индийския океан. Тя се състои от група атоли и е в близост до Индия от югозапад, също така на около 700 км от Шри Ланка. Малдивите са най-малката азиатска държава, както по население, така и по територия. 

Столицата на това уникално място е град Мале. Градът е лицето на екзотичните Малдиви пред модерния и съвременен свят. Както и на завидния икономически прогрес на страната. Самата столица също се намира на остров, който също се казва Мале и е сърцето и душата на всички търговски дейности и връзки, из цялата страна. Тук именно се намира и международното летище "Мале", както и неговото прилежащо летище на съседния остров Hulhule. С две думи чудесно място за екскурзия и почивка, далеч от напрегнатото ежедневие на дома.

Столичният остров Мале е силно урбанизиран и развит, като близо една трета от населението на Малдивите е съсредоточено именно тук. Голяма част от местните и чужденците пребивават краткосрочно на острова, тъй като той е единствената входна точка към страната и е центърът на цялата администрация и бюрокрация в страната.