Хотели, които си заслужава да посетите

Всички ние понякога пътуваме, някои от нас по-често, други по-рядко, но при всички случаи използваме услугите на хотел, за да преспим някъде. Хотелите в списъка ни са необичайни и бих казала, че си заслужава да отидете на почивка, само заради тях.

1. Движещ се хотел – „Кабината“. Цена за една нощувка 85 долара.
„Кабината“ е всъщност автобус проектиран като хотел с отделни спални помещения, всяко от които е оборудвано с интернет, лампа, въздушна вентилация и капаци, които да затворите, когато желаете уединение. Този хотел комбинира две неща – пътуването и нощувката. „Кабината“ е на два етажа. На първия етаж е барът и зоната за почивка, където може да почетете книга, слушате музика или да се запознаете с други пътуващи като вас. На втория етаж са спалните отделения. В допълнение има добре оборудвана баня и обслужващ персонал, който е готов винаги да ви помогне. Ако пътувате в САЩ, може да срещнете „Кабината“ по пътищата на Лос Анджелис.

2. Японските хотели тип „капсула“. Попаднете ли в Япония, много неща ще ви се сторят различни, затова нека започнем с избора на място, в което да отседнете. В последните години в Япония нашумяват така наречените хотели „капсула“, които са сравнително ниско-бюджетни. Цените започват от 50 лв. нагоре и може да достигнат до 200, 300 лв. в зависимост от удобствата, които търсите. В повечето случаи етажите на хотела ще са разделени на мъжки и женски. За по-голямо облекчение ви предоставят шкаф с ключ, в който да сложихте багажа си и да сте спокойни, че е на сигурно място. Помещенията за баня са общи, но душ кабините са разделени с прегради. Залите, в които се намират „капсулите“ са затъмнени и персоналът моли учтиво да се спазва тишина, тъй като хората около вас спят. Някои хотели имат удобства като вградени телевизори с включени слушалки разбира се, за да не притеснявате околните.

3. Хотел „Хари Потър“, цена за двойна стая 230 лв. Всички фенове на поредицата за малкия магьосник Хари Потър ще бъдат очаровани да узнаят, че в Лондон се намира хотел „Georgian House hotel“, в който ще се почувствате все едно сте се пренесли в Хогуортс. Хотелът също предлага и пакет с обиколка на всички важни места от филмите на Хари Потър в Лондон. В стаите ще намерите книги със заклинания, бутилки с отвари, котли и куфари и тематичното знаме на Грифиндор. Сградата на хотела е била построена през 1851 г. В него има четири на брой магьоснически двойни стаи. Интересното е, че стаите са „скрити“ зад завеса от останалите нормални стаи за предлагане в хотела.

4. Хотелът във формата на куче в САЩ, Айдахо. Цена за нощувка (резервация на целия хотел) 250 лв. Dog Bark Park Inn B&B предлага на своите гости едно уникално преживяване. Собствениците са възрастна двойка, която обожава кучета, затова и хотелът е построен във формата на огромно куче порода бийгъл. Стаите са само две на брои, но за сметка на това са широки и всяка от тях е оборудвана със собствена кухня. Закуската е включена в цената. Естествено се разрешават домашни любимци. На края на престоя ви можете да си купите и сувенир на любимата ви порода куче.

5. Имението с жирафите, Найроби,Кения. Стига да нямате нищо против закусвайки група жирафи да надничат в чинията ви, ще се чувствате страхотно в този хотел. Цената не е никак малко 4500 долара за апартамент, двама възрастни и две деца като се включват транферите от и до летището, закуска, обяд и вечеря, алкохолни напитки, игри и забавления за децата. Най-евтините стаи започват от 550 долара за един човек. Имението е създадено през 1930г. и е бутиков хотел с 12 стаи, разположен на 12 акра частна земя. В близост до имението е „Giraffe Center“ – резерват за десетте жирафа, посещаващи имението.