Маджуро - столицата на Маршаловите острови

Маджуро е столица на Маршаловите острови и наброява население от 25 400 души според последното преброяване от 2004 година. Това е и най-големият град на островната държава.

Маджуро се намира на атол, който пък от своя страна е съставен от 64 острова, и също се казва Маджуро. На територията на столичния град може да се намерят международно летище, пристанище, редица хотели, в които може да отседнете по време на вашата екскурзия и разбира се райони изцяло обособени за пазаруване с магазини. Както много други атоли, така и Маджуро се състои от множество изключително тесни земни площи, на места толкова тесни, че човек може да хвърли камък от едната до другата страна на ивицата.

Самият атол също не е много голям, общата му площ е 9,7 km² земя, които оформят 295 km² лагуна. Основните продукит, които изнася Република Маршалови острови, и които служат за препитание на много хора е кокосовото масло или копра, както му казват. Маджуро освен столица, е и нещо като събирателен център на самото кокосово масло, което е събрано там от всички по-малки атоли в района.