Манила - столицата на Филипините

Столицата на Филипините и вторият по големина град в държавата е Манила. Градът се намира на остров Лусон. Общото население на Манила е от 1 581 082 жители.

Може да се каже, че Манила е една от най-добре пазените тайни на Изтока. Градът е един своеобразен център, който сбира в себе си различни култури – тук единствено може да се натъкнете на католически храмове в целият Ориент, освен това музиката докосва сърцата, както умеят само латиноамериканските и карибски тонове. Навсякъде из Манила може да се насладите на страстни и ритмични танци, музика, която докосва сърцето и много смях. Това е място, което няма да ви остави да скучаете, ако решите да го посетите по време на вашата екскурзия. Силните исторически влияния на Манила – испанската религия и американското потребление – са превърнали града в място, което е готово да задоволи и изуми всеки турист.

Към настоящият момент Манила е един добре развит метрополис, който през последните два века е погълнал редица населени места, като 11 големи и пет по-малки града. Тук може да се насладите на ясно изразени противоположности - старо и ново, богатство и бедност, възход и падение. Както всеки един голям град и Манила може да се оплаче от натовареността си и смога, но под тази неособено приятна гледка се крие очарователно място, в което веднага ще се влюбите. Местните го наричат „Град на нашите чувства".

За любителите на историята са разходките до средновековният крепостен град на Интрамурос (Intramuros), оставящ без дъх със своята елегантна латинска архитектура, а вечер след уморителната разходка, може да разпуснете сред нощния живот на Манила -  ярките светлини на Ермита (Ermita) и Макати (Makati), и множеството джаз пъбове, клубове, караоке барове, 24 – часови заведения в тях. Филипинците са жадни за живот и приятелства, което ги прави страхотни домакини, които винаги са готови да ви поканят на тяхното парти.