Бахайските градини - чудото на природата

Продължаваме нашата екзотична разходка и стигаме до Израел. Там Господ щедро е раздал своите богатства и заедно с хората са създали едно от невижданите красоти насред пустинята - Бахайските градини. Те се намират в покрайнините и в самият град Хайфа, който е третият най-голям град в Израел, след Тел Авив.

Бахайските градини впечатляват всеки посетил ги със своята красота, разнообразие и големина - те се простират от подножието на планините Кармел до самият морски бряг на Червено море, миещо бреговете на Израел.

Бахайските градини са създадени на тереси - цели 18 цветни, пленяващи окото със своите прелестни растения, събрани от цял свят само тук, и каращи всеки да ахне пред Божието и човешко творение.

Разходката започва от входа на градините, които се намират на самия им връх, за да може всеки нововлязъл да се наслади на спиращата дъха красота, от потекли в хармоничен водопад растения. За да слезете до самата основа трябва да минете 1000 стъпала.

Шадравани, спирали, мозайки и цветни островчета - всичко това и още много може да видите само в Бахайските градини, и думите ни няма да са достатъчни, за да опишат необятността на това чудо. Затова си направите екскурзия дотам и се уверите лично!