Червената пустиня на Йордания: Вади Рум

Червената пустиня Вади Рум се намира след древния, каменен град Петра, в Йордания. Това е своеобразно продължение на каменния град, заради червеникавия цвят на пясъка. Най-вероятно оттук са взети камъните и пясъка за построяването на сградите в Петра.

Вади Рум е едно вълшебно и старо като света място. Тук няма градове, няма държава, само няколко бедуински общности. Хората сякаш принадлежат на друго време. Те страстно бранят своите културни и религиозни ценности. Но желанието за общуване е истинско и дълбоко.

Освен прекрасните дюни, в пустинята ще видите и невероятни отвесни скали. Червеникави на цвят, те напомнят на пейзаж от Марс. Желаете ли да усетите тръпката от живота, непременно се изкачете по тях, докато вятърът гали лицето ви. И задължително прекарайте една нощ под звездите - така ще се докоснете до небитието, ще почувствате дъха на вечността. 

Вади Рум е много повече, отколкото можем да опишем с няколко думи. Тя вълшебно и несравнимо с никоя друга туристическа дестинация място, което трябва не просто да се види, но да се почувства с всички сетива.