Кападокия в Турция – игрите на времето

Кападокия се намира в сърцето на Мала Азия или днешна Турция. Областта е известна със своите каменни манастири, които са вградени направо в скалите. Именно тук се намират едни от най-старите християнски църкви и манастири. А като истинска атракция за туристите, които посещават Кападокия днес, предприемчиви собственици на хотели, са направили своите сгради в скалите, за да се почувствате като част от това каменно царство.

Невероятните скални образувания, които характеризират образа на Кападокия, са образувани от слънцето и вятъра през вековете. Името на областта идва от персийски, тъй като сред многото минали през района завоеватели са били и персите. В превод Кападокия означава “Земя на красивите коне”. Точно това е мястото, на което са отглеждани най-породистите арабски коне, известни в целия древен свят.

Днес скалните образувания на Кападокия, освен църкви и манастири, приютяват и множество супер луксозни хотели, както и трапезарии. На стената на една има дори изрисувана “Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи.

Идеално и скалисто място за вашата екскурзия.