Кувейт – столица на емирство Кувейт

Град Кувейт е столицата на Емирство Кувейт. През изминалите години, градът е видял и много мизерия след водените войни, и излишък от лукс и богатства. Но въпреки своята бурна история, Кувейт е един от най-оживените и пулсиращи от живот градове, атрактивен за туристите и привличащ ги като мед, което си е цяла изненада, като се има предвид, че Средния Изток като цяло е консервативен що се отнася до развитието на туризма и допускането на чужденци на своя територия.


За туристите Кувейт ще е наистина забележителен град за тяхната екзотична екскурзия, защото източната столица притежава мистериозен чар, който идва от уникалното преливане на многовековните традиции и модерната култура.  


От една страна виждате огромни стари монументи и древни къщи, а от другата се издигат бизнес центрове и ресторанти, хотели и други центрове за забавление. Въпреки че страната няма какво да предложи от гледна точка на естествената красота, заради своя пустинен климат, то тя е богата на история. За това свидетелстват безбройните монументи, които се издигат от древни времена, както в столицата Кувейт, така и в цялото емирство. За жалост, обаче Кувейт няма официален туроператор, който да представи страната на света, но въпреки това никога не е късно да се направи такова тепърва, което ще превърне Кувейт в едно притегателно и интригуващо място за туризъм.