Нукуалофа - столицата на Тонга

Нукуалофа е столица на Република Тонга, седяща на тесния провлак, с лице към Тихият Океан на север и тюркоазено синята, но замърсената лагуна Фангуата на юг.  Нукуалофа е с население от 30 000 души и е тих, пръснат по различни островчета и функционален град, с малко, но наистина значими туристически атракции. С забележителен дворец и оживен пазар, който привлича туристи от цял свят, няколко магазина и оживен бизнес живот, що се отнася до тази част на Тихия океан, Нукуалофа и Тонга, като цяло, са забележително място.

Най-голямата атракция на градът е Кралския дворец, който се намира в центъра на Нукуалофа. И макар да не е отворен за публични посещения, той все така привлича любителите на древната история. Имате възможност да го разгледате от най-високата постройка в центъра. Той е изграден от дърво през 1867 година. Друга атракция, която си заслужава да видите са Кралските гробници. Те също не могат да се разгледат свободно, но въпреки това се вижда достатъчно през техните ограждения. Намират се в преправения парк в Нукуалофа. А ако искате да се почувствате по-кралски и извисени, заповядайте на неделната литургия в Централката църква, където краля и кралицата се молят.

Сам по себе си Нукуалофа не е особено привлекателен град, няма незабравими сгради, направени в готически или друг архитектурен стил, но няколкото приятни кафенета и ресторанти в центъра на града, нетрадиционното в целият пейзаж, ви помагат да избягате от напрежението и от цялото динамично ежедневие. Може би точно заради това би ви било приятно да повторите екскурзия до Нукуалофа и Тонга.