Остров Ява - екзотичната принцеса

Остров Ява се намира в Индонезия, това е и мястото, където е огромната столица на страната - Джакарта. Индонезия, както ще се убедите при екскурзията си там, е пъстрота и изживявания от подправки, абсолютна милувка за всички сетива. Освен това екзотичната джунгла и прекрасните цветя, които няма къде да видите в нашия район правят остров Ява и Индонезия като цяло желана дестинация за екскурзии.

Това е може би единственото място, което в началото на 20-ти век е било покрито с гъсти екваториални гори. Богатата флора и фауна на острова само ни доказват колко много зависим от природата и колко много ще загубим, ако изсечем горите и избием животните. Остров Ява е също така един от най-гъстонаселените острови в света - близо 125 млн. жители.

По принцип остров Ява е желано място, заради невероятните си гори и природа, като сред тях може да намерите и СПА комплекси, напълно оборудвани за почивка и лечение на много страдания на съвременния човек - стреса и напрежението. Масажът с вулканични камъни води началото си именно от тук, където има изобилие от вулкани и минерални извори.