Сейшелските острови – най-малката островна държава

Какво мислите за една почивка на Сейшелските острови? Сейшелите са островна държава, намираща се на общо 155 острова в Индийския океан, влизаща в територията на континента Африка, от който отстои на около 1500 км. Островите са чудесно място са почивка или просто екскурзия, за тези, които искат да избягат от напрегнатото си ежедневие. Населението на република Сейшели е най-малкото от всички суверенни държави в Африка.

Seychelles

За любителите на морския живот, гмурканията и всякакви други морски спортове, Сейшелските острови предлагат най-пъстрия морски живот, богатство от морски обитатели във всички цветове на дъгата, особено около по-отдалечените коралови острови. Регистрирани са над 1000 вида риби.

Освен това Сейшелските острови са приютили и най-голямото семейство морски птици на света. От 1960 година риболовът с харпуни и динамит е забранен и благодарение на това популацията се е увеличила и може да се видят най-различни видове риби. Забранен е и ловът на морски костенурки, които бяха заплашени от изчезване. На няколко защитени острова видовете се възстановяват, но за жалост има и незащитени територии, на които морските риби, костенурки и акули, продължават да намаляват.