Далян – Турция

Защо там е отлично място за екскурзия?
Далян е прекрасен турски град от източната страна на Мармарис, в който ще намерите много спокойствие, мир и красота. Освен морската му част, там също ще ви завладее и невероятна горска територия. Населението на града е не повече от 8 000 души, което го прави отличен за любителите на спокойните екскурзии. Всеки, който има нужда да отиде на почивка с намерението да се отдаде на релакс и да преживее красиви моменти – Далян е точната дестинация. В града се намират и Ликианските гробници, които са обявени за забележителност и се намират повече от 400 години. Eжедневно се организират екскурзии до гробниците и до руините от древното селище Каунос, до което се стига за кратко време по вода.

Каква е неговата история?
В миналото Далян бил обикновено рибарско селище с двойно по – малко население. Хората се прехранвали предимно с добива и търговията на морски дарове и улова на риба. Най – използваният превоз в града било пътуването с малки лодки, защото там и до ден днешен се намират много водни канали, през които можете да минете с помощта на водач. Морската част на града е много малко заселена, защото през 1986 г. е обявена за защитена местност, където се размножават застрашен вид морски костенурки на име – Карета.

Как се стига до там?
Курортът Далян се намира по средата между турските градове Мармарис и Фехтие. Той е на 1107 км. от София и пътуването до там ще отнеме 14 ч. и 30 мин. безспирно каране или 17 часа с почивки. По – бързият превоз е пътуването със самолет. С него ще летите 6 ч. и 50 мин. (заедно с малко изчакване в Истанбул, не е директен полет) от летище София до летище Даламан и след още 28 км. – с кола или автобус – сте в Далян. Така ще съкратите времето за пътуването си наполовина.

Кой е най – добрият хотел за отсядане?
За да бъде екскурзията ви перфектна, имате нужда от качествен хотел, в който да отседнете. Хотел DALYAN RESORT SPA HOTEL има отличните 4 звезди и ще задоволи напълно вашите нужди. В него ще намерите стаи с невероятен изглед към природата или към басейна, високо – качествен персонал, класен СПА център, в който да се отдадете на релаксация и няколко ресторанта с професионален готварски екип. Хотелът разполага с лична лодка, с която можете да се насладите на приятна разходка из водните канали на града.

Ангела Ангелова