Америка

Насау - столицата на екзотичните Бахами

Град Насау е столицата на прочутите Бахамски острови, за които сигурно много от вас си мечтаят, особено в тези студове. За един такъв слънчев град, в който единствен по сериозен посетител е летния бриз, Насау притежава доста бурно минало.

За първи път района е бил заселен от англичаните, като в последствие се оспорва от три нации – английската, френската и испанската. Насау не случайно е спечелила своята пиратска слава, години наред градът е бил свърталище на прочути пирати, не обаче с добрите си обноски. По това време Насау е бил изгарян до основи до три пъти от испанците.

Но от 1740 година насам, хората от цял свят са превърнали Насау в свое любимо местенце извън времето за почивка и релаксация.
Ако ви е писнало да висите само по плажовете, може би ще искате да посетите и някои интересни местенца по време на вашата екскурзия в Насау. Препоръчваме ви да посетите луксозния Бахамски курорт, носещ името Атлантис на остров Парадайз. Вероятно би ви било изключително интересно да поплувате с делфините в Градът на делфините в Атлантис, едно от най-големите местообитания на делфини в цял свят. Делфините разбира се не са единствените морски обитатели, които може да видите. Като един истински морски курорт, в Насау може да посетите най-големият открит аквариум в света, дом на над 50 000 морски вида.
Това е единственото, което може да правите тук. Може да си наемете собствен остров или пък да посетите най-голямата лагуна пълна с акули и баракуди и други дълбоководни обитатели.