Близък изток

Датча – Турция

Датча в Турция

Интересно за града
Датча е разположен западно от Мармарис на дълъг, но тесен полуостров, в който има много красиви заливи. Неговата дължина е 100 км. а широчината му – само няколко километра в по-тесните си участъци. В западната му част се намират останките от древния град Киндос. Учените все още спорят дали това е първоначалното му място, защото някои смятат, че той бил първо построен в сегашния център на Датча. В края на източната част на града се намира тесен провлак, който присъединява полуострова към континента. Това е любимата точка за много от посетителите и жителите на града, защото разкрива невероятна панорама. Част от курортите, известни с общото име Турска ривиера, градът е отличен както за семейни екскурзии, така и за екскурзии с приятели.

Далян – Турция

Защо там е отлично място за екскурзия?
Далян е прекрасен турски град от източната страна на Мармарис, в който ще намерите много спокойствие, мир и красота. Освен морската му част, там също ще ви завладее и невероятна горска територия. Населението на града е не повече от 8 000 души, което го прави отличен за любителите на спокойните екскурзии. Всеки, който има нужда да отиде на почивка с намерението да се отдаде на релакс и да преживее красиви моменти – Далян е точната дестинация. В града се намират и Ликианските гробници, които са обявени за забележителност и се намират повече от 400 години. Eжедневно се организират екскурзии до гробниците и до руините от древното селище Каунос, до което се стига за кратко време по вода.

Даламан – Турция

Защо там?
Даламан е прекрасен туристически град, част от Турската Ривиера, който може да предложи красиви плажове и зелени гори. Градът е разположен в крайбрежната низина и е заобиколен от невероятни планински части. Мястото притежава много отворени за посещение плажове. Някои от тях са ежедневно обитавани, а други са малки усамотени кътчета, където можете да се насладите на приятни преживявания с половинката си. Несъмнено Даламан е отлично място за екскурзия. За любителите на планинския престой има многобройни зелени части в близост до плажа, където могат да прекарат своята къмпинг екскурзия. Едно от нещата, с които града е известен, е че в него се намира най – големия затвор в Турция, но това не е причина за тревожност. Той е добре обезопасен и има подсилена охрана, само заради личния комфорт на туристите. В града често има патрулиращи коли и дори може да се каже, че той е най – безопасното място в цялата Турска Ривиера.

Белдиби – Турция

Екскурзия до Белдиби - време е да отидете!
Белдиби е красив турски град, който е част от известната Турска Ривиера. Много хора по цял свят го познават като луксозно морско селище. Белдиби притежава чисти морски води, красива природа и уникални хотели и заведения, където задължително ще си прекарате добре. Повечето от неговите посетители го предпочитат, защото има голяма дъбова гора и тя достига на метри от плажната ивица. Това е силна положителна черта за него, защото немалка част от хората не желаят да посещават морските плажове заради парещия пясък, който залепва по кожата, дефицита на плажни чадъри и ред други причини. В Белдиби това няма как да се случи, благодарение на неговата природа. Можете да завържете хамака си за дърветата и да си почивате под дебелата сянка, а когато усетите, че искате да влезете във водата – тя ще бъде само на метри от вас. Какво по – добро от това?

Изтокът среща Запада – къде да почивате на море

Ако никога не сте опитвали турска баня, ако искате да посетите невиждано до сега от вас място, което да не струва прекалено много пари, то добра идея за такава дестинация е Турция.

Един полет до Истанбул може да ви отведе много по-далеч от идеята за посещение само на поредния завладяващ град. Град, но не какъв да е, а на брега на Босфора. Това обаче е единствената дестинация в света, която се намира на два континента, но съвсем не е единствената причина, заради, която е така популярен по света.

Освен, че може да обходите и да видите много неща по време на почивката на море, може да се запознаете с най-добрите места, да направите най-изгодната сделка или да вземете характерен местен сувенир за спомен от това място.

Наред с това може да зърнете зашеметяващи водопади, носещи името „Duden“, където да направите своите вълнуващи снимки; да се запознаете от близо с турското чисто злато; а след това с обиколка и екскурзовод да се отправите към стария град "Kaleici". Там се намира и хълмът, от който се вижда пристанището. Обграден от римски стени и калдъръмени алеи, типични в османски стил къщи и хубави кафенета. Интересът за всеки турист в Турция ще събуди и от разглеждане на центъра на град Анталия.

turkey

Ако има едно място, достойно за лятна почивка в Турция, то това безспорно ще е Кападокия. Създаден от древни вулканични изригвания, това парче от централна Турция е доста интересно с долини и "приказни комини" - зъбери ерозирали в чудати форми. И по този начин двудневно пътуване, може да накара всеки да бъде ням свидетели на тази спираща дъха област, в която има издълбани в пещерите жилища, църкви и дори оцелели през вековете градове. Първа или последна спирка може да е музея Мевлана.

Интересно и не за изпускане е и мястото Каймакли. Като невидим воал се спуска по повърхността и формира подземен град с множество лабиринти от къщи, издълбани от ранните християнски времена. Всяко от тях е формирано на различни нива. Слизайки по коридорите, всеки посетител може да се изненада от изваяните чудати форми по скалите. Следващото място е Пасабглари, където стотици комини се издигат в небето, създавайки странни пейзажи. Цялата тази зона на долината е защитена от ЮНЕСКО. Тя представлява комплекс от скални резбовани църкви боядисани с византийски фрески. Всичко това изумява със своите куполни интериори.

Е, дали остана все още място за съмнение към коя дестинация да се отправите за тазгодишната почивка?! Приятни мигове на лазурното егейско море.