Белдиби – Турция

Екскурзия до Белдиби - време е да отидете!
Белдиби е красив турски град, който е част от известната Турска Ривиера. Много хора по цял свят го познават като луксозно морско селище. Белдиби притежава чисти морски води, красива природа и уникални хотели и заведения, където задължително ще си прекарате добре. Повечето от неговите посетители го предпочитат, защото има голяма дъбова гора и тя достига на метри от плажната ивица. Това е силна положителна черта за него, защото немалка част от хората не желаят да посещават морските плажове заради парещия пясък, който залепва по кожата, дефицита на плажни чадъри и ред други причини. В Белдиби това няма как да се случи, благодарение на неговата природа. Можете да завържете хамака си за дърветата и да си почивате под дебелата сянка, а когато усетите, че искате да влезете във водата – тя ще бъде само на метри от вас. Какво по – добро от това?

Какви забавления и интересни дейности ще откриете там?
Като всеки друг летен курорт, и Белдиби има какво да ви покаже. На всички ни е ясно, че една невероятна екскурзия не може да бъде преживяна в хотелската стая. В селището ще намерите много неща, които ще заинтригуват интереса ви. Вие можете да се радвате на летене с парашут закачен за лодка, водни ски и уинд сърф. В центъра на града ще откриете невероятни вечерни заведения и дискотеки. Там много често има подготвена програма с живо изпълнение. В града има заведение за всеки вкус и характер, така че вашата екскурзия няма как да остане непълноценна. В близост до него има пещера, която е носител и на неговото име. До там има организирани разходки с водач, но можете да я посетите и сами. Пещерата предизвиква голям интерес, защото е населявана от праисторически времена и вътре се намират интересни рисунки от нашите прародители.

Как се стига до там?
До Белдиби може да се стигне по със самолет, кола или автобус. Много хора смятат пътуването по земя до там за абсурдно, защото може да отнеме над 17 часа безспирно каране (броено от София) или 22 часа с почивки, което е почти едно денонощие. За тези, които все пак предпочитат колата или автобуса – пътят ви ще се скъси с около 40 минути ако минете през Анталия. Пътуването със самолет е много по-бързо и ефективно. Имате две опции за летища. Едната е да пътувате 4 часа и 50 минути до Antalya Airport – няма директен полет и се прекачвате. След това можете да наемете кола (най-удобно е да го направите точно до летището) или да се качите на автобус и да пътувате още 200 км към Белдиби, което ще увеличи пътя ви с още 3 часа и половина. Другата опция, която имате е да пътувате до Gazipasa Airport за 5 часа и 35 минути и от там да наемете кола или да се качите на автобус за още 1 час път до Белдиби.

Къде можете да отседнете?
Естествено, от голяма важност за всяка екскурзия е хотелът или мястото, където ще отседнете. Често се срещат хора, в чиито приоритети не влизат хотелите и тяхното качество, но пък и точно, затова тези хора често остават разочаровани от екскурзиите си. Ако един хотел поставя “скандално ниска” цена за престоя в него – това говори, че качеството и персоналът в него не са на нужното за вас ниво и това бързо може да ви накара да се почувствате разочаровани минути след като пристигнете. Но пък, затова ние сме ви подбрали два от най–хубавите хотели, за които сме сигурни, че ще задоволят всеки ваш каприз.

5 звездният хотел Rixos Sungate ще ви завладее с невероятното си усещане за лукс, комфорт и класа. В него ще откриете висококачествен ресторант, басейн с външен бар и несравнимо спа. Екипът от професионален персонал знае как да разреши всеки проблем вместо вас, като ви оставя единствено спокойствие и време за забавления.

Хотел Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa – All Inclusive е също с 5 звезди и се намира на броени метри от плажната ивица. Въпреки това, за хората, които не са любители на солените води е създаден голям басейн с няколко обособени водни пързалки. В двора има летен бар, където почти всеки ден се организират партита с избрана тематика. Кухнята и персонала са на максимално високо ниво и ще придадат нов вкус и визия на представата ви за екскурзия да момента. В него също има спа център с известни представители за качество.

Ангела Ангелова