Азия

Датча – Турция

Датча в Турция

Интересно за града
Датча е разположен на дълъг, но тесен полуостров, в който има много красиви заливи. Неговата дължина е 100 км. а широчината му – само няколко километра в по-тесните си участъци. В западната му част се намират останките от древния град Киндос. Учените все още спорят дали това е първоначалното му място, защото някои смятат, че той бил първо построен в сегашния център на Датча. В края на източната част на града се намира тесен провлак, който присъединява полуострова към континента. Това е любимата точка за много от посетителите и жителите на града, защото разкрива невероятна панорама. Част от курортите, известни с общото име Турска ривиера, градът е отличен както за семейни екскурзии, така и за екскурзии с приятели.

Далян – Турция

Защо там е отлично място за екскурзия?
Далян е прекрасен турски град, в който ще намерите много спокойствие, мир и красота. Освен морската му част, там също ще ви завладее и невероятна горска територия. Населението на града е не повече от 8 000 души, което го прави отличен за любителите на спокойните екскурзии. Всеки, който има нужда да отиде на почивка с намерението да се отдаде на релакс и да преживее красиви моменти – Далян е точната дестинация. В града се намират и Ликианските гробници, които са обявени за забележителност и се намират повече от 400 години. Eжедневно се организират екскурзии до гробниците и до руините от древното селище Каунос, до което се стига за кратко време по вода.

Даламан – Турция

Защо там?
Даламан е прекрасен туристически град, който може да предложи красиви плажове и зелени гори. Града е разположен в крайбрежната низина и е заобиколен от невероятни планински части. Мястото притежава много отворени за посещение плажове. Някои от тях са ежедневно обитавани, а други са малки усамотени кътчета, където можете да се насладите на приятни преживявания с половинката си. Несъмнено Даламан е отлично място за екскурзия. За любителите на планинския престой има многобройни зелени части в близост до плажа, където могат да прекарат своята къмпинг екскурзия. Едно от нещата, с които града е известен, е че в него се намира най – големия затвор в Турция, но това не е причина за тревожност. Той е добре обезопасен и има подсилена охрана, само заради личния комфорт на туристите. В града често има патрулиращи коли и дори може да се каже, че той е най – безопасното място в цялата Турска Ривиера.

Белдиби – Турция

Екскурзията, на която е време да отидете!
Белдиби е красив турски град, който е част от известната Турска Ривиера. Много хора по цял свят го познават като луксозно морско селище. Белдиби притежава чисти морски води, красива природа и уникални хотели и заведения, където задължително ще си прекарате добре. Повечето от неговите посетители го предпочитат, защото има голяма дъбова гора и тя достига на метри от плажната ивица. Това е силна положителна черта за него, защото немалка част от хората не желаят да посещават морските плажове заради парещия пясък, който залепва по кожата, дефицита на плажни чадъри и ред други причини. В Белдиби това няма как да се случи, благодарение на неговата природа. Можете да завържете хамака си за дърветата и да си почивате под дебелата сянка, а когато усетите, че искате да влезете във водата – тя ще бъде само на метри от вас. Какво по – добро от това?

Мохенджо Даро

Мохенджо Даро – единственият спомен от изгубената цивилизация на Индите. В момента се намира в Пакистан, но какво се е случило с този народ остава загадка.

Първите разкопки на древния град започват още през 1920г. и тогава става ясно – археологическите останки датират отпреди 4,000 години. Архитектурата на Мохенджо Даро е изумителна. Постройките са тухлени, изградени са тоалетни, обществена баня, което е доказателство, че за тази цивилизация чистотата е била много важна. Имали са цитадела и добре развита градска канализация, но това не е най-изненадващото, на което са се натъкнали археолозите.