Белек, Турция

Белек е разположен на 30 км югозападно от Анталия. Смята се за елитен и най-нов курорт на Турция. В този район са изградени само 4-5 звездни хотели с оригинална архитектура, разполагащи с чудени басейни и големи градини. На туристите се предлагат конна езда и различни водни и екстремни спортове.
Близо да Белек е водопада Куршунлу. Скритата зад него пещера е популярно място за туристите. В съседство е и античният град Перге - един от най-добре запазените в страната, с храм на Артемида и др., както и древният амфитеатър Аспендос, побирал 20 000 зрители.  Дори и днес, 2000г. след построяването му, в него се изнасят театрални, балетни и оперни представления на открито.

Част от Турската Ривиера, Белек е разположен на 30 км югозападно от Анталия. Смята се за елитен и най-нов курорт на Турция. В този район са изградени само 4-5 звездни хотели с оригинална архитектура, разполагащи с чудесни басейни и големи градини. На туристите се предлагат конна езда и различни водни и екстремни спортове.

Близо да Белек е водопада Куршунлу. Скритата зад него пещера е популярно място за туристите. В съседство е и античният град Перге - един от най-добре запазените в страната, с храм на Артемида и други антични постройки, както и древният амфитеатър Аспендос, побирал 20 000 зрители.  Дори и днес, 2000 г. след построяването му, в него се изнасят театрални, балетни и оперни представления на открито.