Датча – Турция

Датча в Турция

Интересно за града
Датча е разположен западно от Мармарис на дълъг, но тесен полуостров, в който има много красиви заливи. Неговата дължина е 100 км. а широчината му – само няколко километра в по-тесните си участъци. В западната му част се намират останките от древния град Киндос. Учените все още спорят дали това е първоначалното му място, защото някои смятат, че той бил първо построен в сегашния център на Датча. В края на източната част на града се намира тесен провлак, който присъединява полуострова към континента. Това е любимата точка за много от посетителите и жителите на града, защото разкрива невероятна панорама. Част от курортите, известни с общото име Турска ривиера, градът е отличен както за семейни екскурзии, така и за екскурзии с приятели.

Старият град в Датча – Турция

Едно от най – красивите места там е старата му част. Тя се отличава от останалите с това, че всичко в нея е построено от камък. Повечето къщи са едноетажни, а главната улица, която минава през тях се нарича – улицата на поета. Там ще намерите много заведения, в които ще усетите вечно живия дух на местността.

Морето при Датча – Турция

Някои от плажовете в града са каменисти, но за сметка на това всеки един от тях има кристално чисти води. Любителите на водните спортове също няма да останат недоволни от екскурзията си. Там можете да се радвате на уинд сърф, джет ски и каране на джет, подводни гмуркания и разходки с яхти.

Как се стига до там?
Има няколко варианта как да стигнете до курорта и те включват всички видове транспорт. Ако предпочитате пътуването с кола ( точка на тръгване – София ), ще ви отнеме 14ч. безспирно каране или 17 – 18 часа с почивки до Бодрум и след това ще продължите с ферибот за 1 ч. до Датча. Най – бързият вариант по въздух е пътуването от Sofia Airport до Rhodes International Airport за 6 и 30 часа и след това отново да пътувате с ферибот за 1 час.

Къде е най – доброто място за отсядане?

Хотели в Датча, ТурцияНесъмнено Flow Datca Surf & Beach Hotel е най – добрият в града. Той има 4 звезди и е разположен на броени метри от морето. Всяка една от стаите е луксозно обзаведена и оборудвана с плазмен телевизор и климатик, а в цялата сграда има Wi – Fi връзка. Персоналът на хотела е внимателно подбран и притежава високо професионално ниво. Във външната част се намират голям басейн, бар и ресторант. Някои от стаите имат прекрасната гледка към морето, а други са насочени към басейна. Хотелът има собствена част от морската ивица, която е безплатна за ползване от неговите гости. За тях се предлага и безплатен паркинг, ако са дошли с автомобил.

Ангела Ангелова