Даламан – Турция

Защо там?
Даламан е прекрасен туристически град, част от Турската Ривиера, който може да предложи красиви плажове и зелени гори. Градът е разположен в крайбрежната низина и е заобиколен от невероятни планински части. Мястото притежава много отворени за посещение плажове. Някои от тях са ежедневно обитавани, а други са малки усамотени кътчета, където можете да се насладите на приятни преживявания с половинката си. Несъмнено Даламан е отлично място за екскурзия. За любителите на планинския престой има многобройни зелени части в близост до плажа, където могат да прекарат своята къмпинг екскурзия. Едно от нещата, с които града е известен, е че в него се намира най – големия затвор в Турция, но това не е причина за тревожност. Той е добре обезопасен и има подсилена охрана, само заради личния комфорт на туристите. В града често има патрулиращи коли и дори може да се каже, че той е най – безопасното място в цялата Турска Ривиера.

С какви забавления може да бъде съчетана екскурзията там?
В Даламан можете да се радвате на много различни забавления. Освен традиционните за всеки туристически град – нощни клубове, барове и дискотеки, там ще намерите и други интересни занимания. Благодарение на високите планини, които заобикалят града можете да повдигнете адреналина си с екстремни скокове от скалите към морето или с пленяващи обиколки с парапланер. За любителите на по – земни активности са на разположение голям брой водни спортове като сърфиране, водни ски, каране на джет и гмуркане. Със сигурност града може да предложи забавления за всеки тип вкус и екскурзия.

Как се стига до там?
Предимството на екскурзиите до Даламан, е че града разполага с летище. Ако отпътувате от летище София, ще пристигнете в Даламан за не повече от 6 часа и 50 мин. Това е най – бързата и предпочитана опция, но ако все пак предпочетете път по земя – с точка на тръгване София, можете да стигнете до града за 17 часа и половина с 3 почивки по 1 час или да карате безспирно 14 часа и половина. Най – кратък е пътя, който преминава през Родосто и Акхисар – 1118 км.

Кое е най – доброто място за отсядане?
Петзвездният хотел Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa ще задоволява всяка ваша претенция и потребност през цялата ви екскурзия. В него ще намерите огромен СПА център, където ще забравите за натовареното работно ежедневие, 7 професионални ресторанта с топ готвачи от цялата страна и 10 открити басейна, където можете щастливо да прекарвате дните си. Хотелът притежава частна морска ивица и плаж, предразположени за ползване само от клиентите на комплекса. Там ще намерите висококачествени шатри и шезлонги. Всяка стая в хотела е луксозно обзаведена с плазмен телевизор, климатик и балкон с гледка към изящните море или планина. Той се намира на 15км. от летище Даламан и има частен паркинг, който е безплатен за всички клиенти на хотела.

Ангела Ангелова