Андалусия - почувствайте се като Дон Кихот

Трудно ще обхванем всичко в няколко абзаца за испанската принцеса Андалусия. Там има толкова много история, вино и съкровища, че ако решите да обходите цялата област, ще ви трябва много повече от времето, което сте предвидили за почивка. Може би цяла година. Направо може да забравите за работата си.

В Андалусия, сякаш най-много са се срещнали различни религиозни култури – ислям, християнство и юдеизъм. Векове наред или тези култури са съжителствали заедно или са се сменяли, като са се борили за надмощие.

Областта Андалусия, носи името си от арабският период, когато се е казвала Ал-Андалус. Тогава е била провинция на Умаядския халиф.

Преди това по време и след разпада на Римската империя, около 5 век, около тази област се установяват първо вандалите, а после и вестготите.

Днес има стотици, дори хиляди свидетелства за множеството и богати култури, които са наричали Андалусия свой дом. Най-много областта е процъфтявала по време на ислямското владичество, когато са построени множество шедьоври на архитектурата, като джамията в Кордоба и дворецът-крепост в Алхамбра. И като цяло цялата икономика и култура на Андалусия тогава е била в своя епогей.

Така че потопете се в екзотиката на испанската област смело, и опитайте от този невероятен край. Бихте се връщали отново и отново.